Phuket (Thaimaa)

Phuketin suosituin ranta on Hat Patong ja se on noin 3 kilometriä pitkä hiekkaranta. Siellä on paljon hotelleja, ravintoloita ja erilaisia turistiaktiviteettejä kuten vesiurheilua. Patong on myös kuuluisa yöelämästään, baareista ja discoista. Toinen suosittu ranta Phuketissa on Hat Karong, joka sijaitsee hieman kauempana kaupungin keskustasta kuin Hat Patong. Vaikka monet tulevat Phuketiin lähinnä ottamaan aurinkoa ja rentoutumaan, on kaupungissa mahdollista myös vierailla esimerkiksi museoissa. Esimerkiksi Thalangin kansallismuseossa on mahdollista tutustua siihen, miten Phuketissa elettiin ennen vanhaan. Phuketissa on myös suuri akvarium, joka houkuttelee satoja tuhansia turisteja vuosittain.

Väkiluku: 600 000
Rantakohde : Kyllä
Vuoristokohde : Ei
Suomalaisten suosima kohde: Kyllä
Lentoaika Helsinki - Phuket: 11h (Suora)
Virallinen kieli: thai
Englannin kielen osaamistaso : Kohtalainen
Hätänumerot: 191 (poliisi), 1669 (ambulanssi), 199 (palokunta)
Valuutta: Thaimaan baht (THB)
Sähköpistokkeet: A (näytä), B (näytä), C (näytä), F (näytä)
Jännite: 220 V
Tippaaminen ravintoloissa: Halvemmissa ravintoiloissa voi pienet vaihtorahat jättää tipiksi. Huipputason ravintoloissa on odotettua tipata vähintään 10%.
Aika kohteessa: 28.04.2017, 03:41 (+0700 ICT)

Sijaintikartta

Sääennuste

Pe 28.04

Partly cloudy

29°C

La 29.04

Rain

30°C

Su 30.04

Light rain showers

30°C

Ma 01.05

Partly cloudy

30°C

Ti 02.05

Partly cloudy

29°C

Ke 03.05

Partly cloudy

30°C

To 04.05

Cloudy

29°C

Säätila kuukausittain

Phuketin lämpötilat eivät vaihtele kovin paljoa, sillä saari sijaitsee hyvin lähellä Päiväntasaajaa. Sen säätilat voidaan jakaa kolmeen eri vuodenaikaan eli lämpimään, sateiseen ja viileään. Sadekausi alkaa toukokuussa ja kestää syyskuuhun. Kun nämä monsuunisateet ovat ohi, alkaa Phuketissa viileämpi sääjakso, joka kestää yleensä marraskuusta helmikuuhun. Kaikkein kuumin kausi alkaa maaliskuussa ja sitä kestää toukokuuhun eli seuraavan sadekauden alkuun. Pahimmillaan sadekauden aikana kuukaudessa voi tulla vettä jopa 23 päivänä. Kun sadekausi päättyy, sateiden todennäköisyys laskee vain joihinkin päiviin kuukaudessa. Kuumimmillaan lämpimän jakson aikana lämpötila voi nousta noin 35 asteen paikkeille. Myös merivesi on mukavan lämmintä vuoden ympäri ja se vaihtelee noin 28-30 asteen välillä.

Kuukausi Päivän keskiarvo °C Päivän maksimi °C Päivän minimi °C Sadepäiviä Luokitus
Tammikuu - 31.0 21.0 7
Helmikuu - 33.0 21.0 3
Maaliskuu - 34.0 22.0 5
Huhtikuu - 35.0 24.0 8
Toukokuu - 34.0 24.0 18
Kesäkuu - 33.0 24.0 17
Heinäkuu - 33.0 23.0 20
Elokuu - 33.0 23.0 18
Syyskuu - 33.0 23.0 21
Lokakuu - 32.0 23.0 23
Marraskuu - 30.0 23.0 20
Joulukuu - 30.0 22.0 14

Tarkempaa tietoa: Phuketin sääennuste ja säätila kuukausittain

Nähtävyydet

Phuketin 9 tärkeintä nähtävyyttä:

 • Phang Nga Bay: Phang Nga Bay on kuuluisa pystysuorista kalkki-karsikivi kallioistaan, jotka törröttövät pystysuorina smaragdin vihreästä merestä.
 • Old Phuket Town: Phuketin vanhasta kaupungista löytyy temppeleitä, pyhäköitä, kauniita ja koristeellisia "kaupparakennuksia", viehättäviä kahviloita, museoita, sekä minikokoinen entinen punaisten lyhtyjen alue.
 • Soi Bangla Nightlife in Patong Beach: Lähes kaikki rannan baarit ovat suoraan hiekalla ja niiden musiikki sulautuu yhteen, luoden kuurouttavan kakofonian.
 • Phuket Big Buddha: Phuketin suuri Buddha on yksi saaren tärkeimmistä ja kunnioitetuimmista maamerkeistä.
 • Wat Chalong in Phuket: Phuketissa on 29 Buddhalaista temppeliä, joista suurin osa on erittäin kauniita.
 • Phi Phi Islands: Phi Phi saari on esiintynyt elokuvissa ja on kiistämättä yksi Thaimaan tunnetuimpia saaria.
 • Phuket Viewpoints: Phuketin näköalatasanteet saisivat minkä tahansa maisema-maalarin rynnäköimään lähimpään kauppaan etsimään pensseleitä ja maalia. Mikä parasta niihin on kaikkiin helppo pääsy.
 • Karon Viewpoint: Karonin näköalatasanteelta on suora näköyhteys kolmeen kuvankauniiseen lahteen hiekkarantoineen.
 • Phuket Fantasea: Fantasea puisto on suuri, rohkea, täynnä väriä ja ihmisiä.

Suositus yhdelle päivälle:

 1. Aamulla suosittelen menemään Sky Club Asiaan. Moottoroitu varjoliito Phuketissa on hieno mahdollisuus nähdä saari kokonaan toisesta näkökulmasta. Tandem-lennot ovat myös loistavia.
 2. Baan teelanka on kolmikerroksinen talo, joka on rakennettu väärinpäin. Sitä koristaa takapihalla oleva sokkelopuutarha. Salaisuuksien Kammio Baan Teelanka on kolmas aktiviteetti, josta siellä voi nauttia. Siihen sisältyy kaksi huonetta josta kävijöiden on paettava etsimällä vihjeitä ja ratkaisemalla arvoituksia.
 3. Voit jatkaa sen lähellä olevaan Wat Chalongiin. Se on toivottanut vieraat lämpimästi tervetulleiksi jo vuosisadan ajan. Vieraat tulevat oppimaan asioita uddhalaisuudesta. Temppeli on auki aamu seitsemästä viiteen illalla.
 4. Ilmoittaudu Phuket Boat Lagooniin, joka sijaitsee Koh Kaewissa Phuketin pohjoisreunalla. Ollessaan täydessä toiminnassa jo vuonna 1994, se oli Phuketin ensimmäinen vesikompleksi.
 5. Käy Nightmaressa Phuketissa. Se on hyvin suunniteltu ja erinomaisesti rakennettu kummitustalonähtävyys. Tämä nähtävyys on erittäin pelottava leikkiessään vierailijoiden tunteilla kun he kulkevat monen pelottavan kokemuksen läpi 600 neliometrisellä radalla, joka on muunnettu pelon valtakunnaksi.

Tarkempaa tietoa: Phuketin nähtävyydet kartalla

Opasvideo

Hintataso

Phuket on hintatasoa maailmanlaajuisesti vertailtaessa melko halpa kohde. Suomen keskiarvoon verrattuna Phuketin yleinen hintataso on 40.01% matalampi ja vuokrahintataso 44.32% matalampi.

Päiväbudjettiarvio halvalla matkustaessa on päivässä 31.71 € sisältäen halvimman tasoisen hostellin, ruokailut halvoissa ravintoloissa sekä julkisen liikenteen käyttämisen.

Päiväbudjettiarvio keskitasoisesti matkustaessa on päivässä 106.25 € sisältäen keskitasoisen hotellin, ruokailut normaalihintaisissa ravintoloissa sekä taksin käyttämisen liikkumiseen.

Tärkeitä hintoja:

 • Hotelli (2 tähteä): 27 €
 • Hotelli (3 tähteä): 38 €
 • Hotelli (4 tähteä): 104 €
 • Hotelli (5 tähteä): 226 €
 • Taksimatka (5 km): 1.73 €
 • Taksimatka (10 km): 2.53 €
 • Olut (0.5l) ravintolassa: 1.59 €
 • Ateria McDonaldsissa: 4.52 €
 • Ruokailu edullisessa ravintolassa: 1.59 €

Tarkempaa tietoa: Phuketin hintataso

Kohdekartta

Kohdekartta suurempana: Phuketin kartta

Turvallisuus

Phuket on luokiteltu melko turvalliseksi kohteen turvallisuusluokituksen ollessa 3/5.

Turvallisuusindeksiarvot (korkeampi parempi):

 • Yleinen: 41.5 (heikompi kuin Suomen keskiarvo 79.1)
 • Kävely yksin ulkona päivällä: 73.3 (heikompi kuin Suomen keskiarvo 92.6)
 • Kävely yksin ulkona yöllä: 41.9 (heikompi kuin Suomen keskiarvo 75.3)

Tarkempaa tietoa: Phuketin turvallisuus

Katso myös: Ulkoministeriön matkustustiedote - Thaimaa

Autonvuokraus

Autonvuokraukseen vaikuttavia tärkeimpiä asioita Aasiassa:

 • Ajopuoli: Liikenne Aasiassa on monessa maassa vasemmanpuoleinen, eli eri kuin Suomessa. Maissa kunten Kiina, Vietnam, Filippiinit ja Laos liikenne on oikeanpuoleinen kuten Suomessakin.
 • Ikärajoitukset: Minimi vuokrausikä vaihtelee suuresti maittain 18-25 vuoden välillä. Alle 25 ja yli 65 vuotiailta kuskeilta voidaan periä usein joko lisämaksu tai vuokrauksen ehdoissa vaaditaan ottamaan ylimääräinen vahinko / kolari vakuutus.
 • Ajo ulkomailla: Vuokra-autolla voi ilman erillissopimuksia lähes poikkeuksetta ajaa vain sen maan sisällä, mistä se on vuokrattu.
 • Ajokortti ja dokumentit: Kansainvälinen ajokortti, passi ja luottokortti vaaditaan useimmiten vuokraukseen. Poikkeuksena Kiinassa kelpaa vain kiinalainen ajokortti, joten ajamiseen vaaditaan joko Belgian tai Hong Kongin ajokortti, joka voidaan kääntää Kiinalaiseksi.

Auton voi vuokrata esim. Autoeurope:n kautta, joka löytää yhdellä kertaa hinnat suurimmista vuokraamoista kuten Hertz, Avis, Alamo ja Europcar.

Lue lisää sivulta Autonvuokraus Aasiassa