Phuket (Thaimaa)

Phuket on Thaimaan suurin saari Etelä-Thaimaassa Andamanin meren puolella. Kauniiden maisemien, trooppisen lämmön ja pitkien hiekkarantojen lisäksi alueella on lukuisia maailmanluokan kylpylöitä ja erittäin suosittuja hammaslääkäreitä ja sairaaloita. Saari on myös erittäin suosittu häämatka- ja naimisiinmenokohteena. Samannimisen kaupungin ulkopuolella ovat myös Thaimaan suurimmat vesiputoukset. Kaupunki ja rannat täyttyvät öiseen aikaan juhlivista turisteista ja alkoholia ja ruokaa myyvistä paikallisista.

Väkiluku: 600 000
Rantakohde : Kyllä
Vuoristokohde : Ei
Suomalaisten suosima kohde: Kyllä
Virallinen kieli: thai
Englannin kielen osaamistaso : Kohtalainen
Hätänumerot: 191 (poliisi), 1669 (ambulanssi), 199 (palokunta)
Valuutta: Thaimaan baht (THB)
Sähköpistokkeet: A (näytä), B (näytä), C (näytä), F (näytä)
Jännite: 220 V
Tippaaminen ravintoloissa: Halvemmissa ravintoiloissa voi pienet vaihtorahat jättää tipiksi. Huipputason ravintoloissa on odotettua tipata vähintään 10%.
Aika kohteessa: 22.01.2017, 08:45 (+0700 ICT)

Sijaintikartta

Sääennuste

Su 22.01

Rain

28°C

Ma 23.01

Heavy rain

28°C

Ti 24.01

Heavy rain

27°C

Ke 25.01

Rain

26°C

To 26.01

Cloudy

27°C

Pe 27.01

Light rain

28°C

La 28.01

Partly cloudy

28°C

Säätila kuukausittain

Loistava sää vuoden ympäri tekee tästä kohteesta sopivan koko vuodelle. Sateisimmat kuukaudet ovat toukokuusta marraskuuhun, mutta lämpötila on silloinkin korkea.

Viilein ja paras aika käydä on joulukuusta maaliskuuhun. Taivas on silloin sininen, meri on kirkas ja rauhallinen ja merituuli on mukava. Tämä aika on myös turistiaikaa, joten hinnat ovat silloin korkeammat, etenkin joulun ja uuden vuoden aikaan.

Kuukausi Päivän keskiarvo °C Päivän maksimi °C Päivän minimi °C Sadepäiviä Luokitus
Tammikuu - 31.0 21.0 7
Helmikuu - 33.0 21.0 3
Maaliskuu - 34.0 22.0 5
Huhtikuu - 35.0 24.0 8
Toukokuu - 34.0 24.0 18
Kesäkuu - 33.0 24.0 17
Heinäkuu - 33.0 23.0 20
Elokuu - 33.0 23.0 18
Syyskuu - 33.0 23.0 21
Lokakuu - 32.0 23.0 23
Marraskuu - 30.0 23.0 20
Joulukuu - 30.0 22.0 14

Tarkempaa tietoa: Phuketin sääennuste ja säätila kuukausittain

Nähtävyydet

Phuketin 9 tärkeintä nähtävyyttä:

 • Phang Nga Bay: Phang Nga Bay on kuuluisa pystysuorista kalkki-karsikivi kallioistaan, jotka törröttövät pystysuorina smaragdin vihreästä merestä.
 • Old Phuket Town: Phuketin vanhasta kaupungista löytyy temppeleitä, pyhäköitä, kauniita ja koristeellisia "kaupparakennuksia", viehättäviä kahviloita, museoita, sekä minikokoinen entinen punaisten lyhtyjen alue.
 • Soi Bangla Nightlife in Patong Beach: Lähes kaikki rannan baarit ovat suoraan hiekalla ja niiden musiikki sulautuu yhteen, luoden kuurouttavan kakofonian.
 • Phuket Big Buddha: Phuketin suuri Buddha on yksi saaren tärkeimmistä ja kunnioitetuimmista maamerkeistä.
 • Wat Chalong in Phuket: Phuketissa on 29 Buddhalaista temppeliä, joista suurin osa on erittäin kauniita.
 • Phi Phi Islands: Phi Phi saari on esiintynyt elokuvissa ja on kiistämättä yksi Thaimaan tunnetuimpia saaria.
 • Phuket Viewpoints: Phuketin näköalatasanteet saisivat minkä tahansa maisema-maalarin rynnäköimään lähimpään kauppaan etsimään pensseleitä ja maalia. Mikä parasta niihin on kaikkiin helppo pääsy.
 • Karon Viewpoint: Karonin näköalatasanteelta on suora näköyhteys kolmeen kuvankauniiseen lahteen hiekkarantoineen.
 • Phuket Fantasea: Fantasea puisto on suuri, rohkea, täynnä väriä ja ihmisiä.

Suositus yhdelle päivälle:

 1. Aamulla suosittelen menemään Sky Club Asiaan. Moottoroitu varjoliito Phuketissa on hieno mahdollisuus nähdä saari kokonaan toisesta näkökulmasta. Tandem-lennot ovat myös loistavia.
 2. Baan teelanka on kolmikerroksinen talo, joka on rakennettu väärinpäin. Sitä koristaa takapihalla oleva sokkelopuutarha. Salaisuuksien Kammio Baan Teelanka on kolmas aktiviteetti, josta siellä voi nauttia. Siihen sisältyy kaksi huonetta josta kävijöiden on paettava etsimällä vihjeitä ja ratkaisemalla arvoituksia.
 3. Voit jatkaa sen lähellä olevaan Wat Chalongiin. Se on toivottanut vieraat lämpimästi tervetulleiksi jo vuosisadan ajan. Vieraat tulevat oppimaan asioita uddhalaisuudesta. Temppeli on auki aamu seitsemästä viiteen illalla.
 4. Ilmoittaudu Phuket Boat Lagooniin, joka sijaitsee Koh Kaewissa Phuketin pohjoisreunalla. Ollessaan täydessä toiminnassa jo vuonna 1994, se oli Phuketin ensimmäinen vesikompleksi.
 5. Käy Nightmaressa Phuketissa. Se on hyvin suunniteltu ja erinomaisesti rakennettu kummitustalonähtävyys. Tämä nähtävyys on erittäin pelottava leikkiessään vierailijoiden tunteilla kun he kulkevat monen pelottavan kokemuksen läpi 600 neliometrisellä radalla, joka on muunnettu pelon valtakunnaksi.

Tarkempaa tietoa: Phuketin nähtävyydet kartalla

Opasvideo

Hintataso

Phuket on hintatasoa maailmanlaajuisesti vertailtaessa melko halpa kohde.

Päiväbudjettiarvio halvalla matkustaessa on päivässä 31.71 € sisältäen halvimman tasoisen hostellin, ruokailut halvoissa ravintoloissa sekä julkisen liikenteen käyttämisen.

Päiväbudjettiarvio keskitasoisesti matkustaessa on päivässä 106.25 € sisältäen keskitasoisen hotellin, ruokailut normaalihintaisissa ravintoloissa sekä taksin käyttämisen liikkumiseen.

Tärkeitä hintoja:

 • Hotelli (2 tähteä): 26.57 €
 • Hotelli (3 tähteä): 37.95 €
 • Hotelli (4 tähteä): 104.27 €
 • Hotelli (5 tähteä): 225.55 €
 • Taksimatka (5 km): 1.73 €
 • Taksimatka (10 km): 2.53 €
 • Olut (0.5l) ravintolassa: 1.59 €
 • Ateria McDonaldsissa: 4.24 €
 • Ruokailu edullisessa ravintolassa: 1.59 €

Tarkempaa tietoa: Phuketin hintataso

Kohdekartta

Kohdekartta suurempana: Phuketin kartta

Turvallisuus

Phuket on luokiteltu melko turvalliseksi kohteen turvallisuusluokituksen ollessa 3/5.

Turvallisuusindeksiarvot (korkeampi parempi):

 • Yleinen: 41.6 (heikompi kuin Suomen keskiarvo 78.0)
 • Kävely yksin ulkona päivällä: 73.8 (heikompi kuin Suomen keskiarvo 92.2)
 • Kävely yksin ulkona yöllä: 41.9 (heikompi kuin Suomen keskiarvo 74.2)

Tarkempaa tietoa: Phuketin turvallisuus

Katso myös: Ulkoministeriön matkustustiedote - Thaimaa

Autonvuokraus

Autonvuokraukseen vaikuttavia tärkeimpiä asioita Aasiassa:

 • Ajopuoli: Liikenne Aasiassa on monessa maassa vasemmanpuoleinen, eli eri kuin Suomessa. Maissa kunten Kiina, Vietnam, Filippiinit ja Laos liikenne on oikeanpuoleinen kuten Suomessakin.
 • Ikärajoitukset: Minimi vuokrausikä vaihtelee suuresti maittain 18-25 vuoden välillä. Alle 25 ja yli 65 vuotiailta kuskeilta voidaan periä usein joko lisämaksu tai vuokrauksen ehdoissa vaaditaan ottamaan ylimääräinen vahinko / kolari vakuutus.
 • Ajo ulkomailla: Vuokra-autolla voi ilman erillissopimuksia lähes poikkeuksetta ajaa vain sen maan sisällä, mistä se on vuokrattu.
 • Ajokortti ja dokumentit: Kansainvälinen ajokortti, passi ja luottokortti vaaditaan useimmiten vuokraukseen. Poikkeuksena Kiinassa kelpaa vain kiinalainen ajokortti, joten ajamiseen vaaditaan joko Belgian tai Hong Kongin ajokortti, joka voidaan kääntää Kiinalaiseksi.

Auton voi vuokrata esim. Autoeurope:n kautta, joka löytää yhdellä kertaa hinnat suurimmista vuokraamoista kuten Hertz, Avis, Alamo ja Europcar.

Lue lisää sivulta Autonvuokraus Aasiassa