Autonvuokraus Afrikkassa

Laadulliset eroavaisuudet suurimpien vuokraamoiden välillä ovat pieniä, joten hinta on usein merkittävässä osassa vuokrauspäätöksessä. Halvin vuokrafirma kullekin päivälle löytyy esim. Autoeuropen autonvuokraushaun kautta, joka sisältää kaikki suurimmat autovuokraamot kuten Hertz, Avis, Europcar, Alamo sekä joissain maissa myös muita paikallisia autovuokraamoita.

Vinkkejä autonvuokraukseen Afrikkassa:

  • Ajopuoli: Etelä-Afrikassa liikenne on pääosin vasemmanpuoleinen, eli eripuoleinen kuin Suomessa. Pohjois-Afrikassa liikenne on oikeanpuoleinen kuten Suomessakin.
  • Ikärajoitukset: Minimi vuokrausikä vaihtelee suuresti maittain 18 - 25 vuoden välillä ja alle 25 ja yli 65 vuotiailta kuskeilta voidaan periä usein joko lisämaksu tai vuokrauksen ehdoissa vaaditaan ottamaan ylimääräinen vahinko / kolari vakuutus.
  • Ajo ulkomailla: Vuokra-autolla voi lähes poikkeuksetta ajaa vain sen maan sisällä josta se on vuokrattu.
  • Ajokortti ja dokumentit: Kansainvälinen ajokortti, passi ja luottokortti vaaditaan useimmiten vuokraukseen.
  • Lisämaksut: Auton vuokraus lentokentältä voi usein olla halvempaa kuin muuten, mutta osa maista voi vaatia sinua myös palauttamaan auton lentokentälle.
  • Vakuutus: Vakuutukset vaihtelevat erittäin suuresti maittain. Autovakuutukset ovat pääosin pakollisia, joskin osassa maista ne voivat olla hyvin vähän kattavia tai vakuutusta ei välttämättä ole ollenkaan, ellet vuokraa joltain suurelta kansainväliseltä vuokraamoketjulta. Kannattaa myös ottaa huomioon, että kehittyvissä maissa huijaukset ovat erittäin yleisiä ja turisteja pidetään monesti syyllisenä oli hän syyllinen kolariin tai ei. Korruptoituneet poliisit ovat myös ongelma lähes koko maanosassa, joskin yleensä maksamalla lahjuksen tien päällä selviää pienemällä lahjuksella kuin maksamalla poliisiasemalla.
  • Palautus eri paikkaan: Isot vuokrafirmat sallivat usein myös palautuksen eri kaupunkiin kuin lähtöpiste, joskin se voi olla jonkin verran kalliimpaa.
  • Tietullit: Tietulleja on lähinnä Etelä-Afrikassa, sekä Marokossa. Joillakin vuokrayhtiöillä on autoissa omat elektroniset laitteet tietullien maksuun, jotka pitää valita lisävarusteena vuokrauksen yhteydessä. Muutoin maksu joko käteisellä tai erikseen ostetattavilla poleteilla. Lisätietoa Geography of toll roads Africa".
  • Liikenne: Liikenne on suurkaupungeissa kaoottista, ruuhkaista lähes kaikkiin vuorokaudenaikoihin ja kaupunkien sisällä on suositeltavampaa liikkua julkisilla liikennevälineillä tai takseilla.

Halvat lennot

Hotellit

Autonvuokraus

Matkavarusteet