Hintavertailu: Nepalissa on halvinta

Lomamatkaa suunnitellessa kohteen hintataso on usein ratkaisevassa asemassa. Hintavertailusta käy ilmi, että halvimman loman voi viettää Nepalin Kathmandussa.

Kathmandussa lomailevan keskimääräinen matkabudjetti on päivässä vain 14.93 euroa, mikäli matkailija yöpyy halvimmassa mahdollisessa hotellissa, käyttää yksityiskuljetuksen sijaan joukkoliikennettä ja syö edullisesti alemman hintatason ravintoloissa. Keskitason loman voi Kathmandussa viettää 73.77 eurolla päivässä ja käytännössä tämä tarkoittaa normaalihintaisia ravintoloita sekä majoitusta keskitason hotellissa. Kansainvälinen matkustushintaindeksi Nepalin Kathmandulle on 20.7, mikä on maailmanlaajuisesti erittäin alhainen: esimerkiksi Afrikan vastaava luku on 57.9 ja muun Aasian 40.2.

Hintava Helsinki

Kathmandulle Suomea lähellä sijaitsevista kohteista voi hinnalla kilpailla vain Turkin Istanbul, jossa halvalla matkustava selviää 35.33 euron budjetilla. Istanbulissa keskitason matkustus on sen sijaan Nepalin Kathmandua kalliimpaa - hintavammassa hotellissa asuvan ja tasokkaammassa ravintolassa ruokailevan lomabudjetti on tässä Turkin suositussa kohteessa 127.59 euroa. Istanbulin matkustushintaindeksi on kokonaisuudessaan 41.9. Muita edullisia kohteita ovat muun muassa Intian Chennai (matkustushintaindeksi 30.8) sekä Vietnamin Hanoi (matkustushintaindeksi 26.3). Sekä Istanbulille että kaukokohteille kalpenee kuitenkin Suomen pääkaupunki Helsinki, jonka matkustushintaindeksi on jopa 97.2. Helsingissä vieraileva selviää tilastojen mukaan halvimmillaan 88.24 eurolla päivässä. Keskitason loma Helsingissä maksaa sekin huomattavasti enemmän kuin Nepalissa tai Turkissa: 268.11 euroa vuorokaudessa. Helsingin matkustushintaindeksi on myös korkeampi kuin naapurivaltioissa: Euroopan keskimääräinen matkustushintaindeksi on 69.9.

Kalleinta Venezuelassa

Kallein kohde tällä hetkellä on tilastojen mukaan Venezuelan kaupunki Caracas, joissa halvin päiväbudjetti kohoaa noin 117.02 euroon. Näin siitäkin huolimatta, että matkustaja asuu halvimmassa mahdollisessa hotellissa ja syö halvinta mahdollista ruokaa. Keskitason majoituksella ja keskitason ruokailulla Venezuelan suosituissa kohteissa kuluttaa sen sijaan 310.59 euroa per päivä. Caracaksen maailmanlaajuinen matkustushintaindeksi on 122.1, mikä on muuhun maailmaan verrattuna huomattavasti korkeampi. Esimerkiksi Euroopan kohdalla vastaava luku on vain 69.6 ja koko maapallolla 61.7.


Siirry blogin etusivulle

Halvat lennot

Hotellit

Autonvuokraus

Matkavarusteet