Valitakko hostelli hotellin sijasta?

Eron tekeminen hotellin ja hostellin välillä ei ole enää niin yksinkertaista kuin aiemmin.

Monet hotellit tarjoavat pelkistettyjä palveluja, ja vastaavasti yhä useampi hostelli on kehittänyt palvelujaan lähes hotellitasoisiksi. Pääsääntö kuitenkin edelleen on, että hostelli on yksinkertaisempi ja edullisempi vaihtoehto, joka usein on hotellia epämuodollisempi ja yhteisöllisempi.

Hostellit tunnetaan parhaiten dormeistaan eli makuusaleistaan. Kyse on yhteismajoituksesta, jossa matkailija varaa ja maksaa yhden petipaikan – useimmiten kerrossängystä -, ei koko huonetta. Joissain hostelleissa on omia dormeja miehille ja naisille, toisissa kummatkin sukupuolet yöpyvät samoissa tiloissa. Myös kylpyhuoneet ovat usein jaettuja.

Dormi ja hostelli yleisemmin sopii varsinkin yksinään matkaavalle, jolla on valmiutta ja halua yhteisölliseen asumiseen, ja joka haluaa käyttää matkabudjettinsa muuhun kuin majoitukseen. Hostellit sijaitsevat usein kaupunkien keskustoissa, jolloin matkailija on valmiiksi kaiken nähtävän, tehtävän ja koettavan keskellä.

Yleensä hostellien hintoihin ei sisälly aamiainen, mutta sen voi ostaa erikseen tai syödä jossain lähialueen kahvilassa tai ravintolassa.

Hotellit ovat pääsääntöisesti hostelleja huomattavasti paremmin varusteltuja, ja tarjoavat monipuolisia palveluja ravintoloista ja baareista kuntosaleihin, kauneushoitoloihin ja kylpylöihin. Vastaanotosta saa tilattua kuljetuksia, retkiä ja muita oheispalveluja. Runsas aamiainen sisältyy useimmiten huoneen hintaan.

Hotellien hinnat ovat hostelleja korkeampia, ja etenkin sesonkiaikoina majoituksesta saa maailman suurkaupungeissa pulittaa lähes tähtitieteellisiä summia. Hotellit ovat myös hostelleja muodollisempia: kun hostellissa ollaan välillä aamiaisella pyjama päällä, hotellissa sellainen ei useimmiten tule kysymyksenkään.

Hotellit sopivat siis parhaiten yksityisyyttä, laatua, ja monipuolisia palveluja haluavalle matkailijalle.


Siirry blogin etusivulle

Halvat lennot

Hotellit

Autonvuokraus

Matkavarusteet