Dubai Arabiemiraattien liitto

Dubai on suurkaupunki, jossa asuu yli 2 miljoonaa asukasta, joista 80 % tulee ulkomailta. Dubain kulttuuri saa paljon vaikutteita islamista ja arabialaisuudesta. Se näkyy kaupungissa kaikessa, niin arkkitehtuurissa, musiikissa, vaatetuksessa, ruokaelämässä sekä elämäntyylissä ylipäätään. Koska kaupunki on muodostunut hyvin suosituksi turistien keskuudessa, sen kulttuuri on alkanut suuntautua hyvin luksusmaiseksi ja ylelliseksi ja lomaa Dubaissa pidetäänkin yleisesti hienona elämyksenä. Esimerkiksi Dubain ostosfestivaalit keräävät joka vuosi miljoonittain kävijöitä sekä ulkomailta että Dubain lähialueilta. Dubain suurimmat juhlapäivät ovat Eid al Fitr, jolloin juhlistetaan Ramadanin päättymistä sekä Dubain kansallispäivä, jota vietetään joulukuun toisena päivänä.

Väkiluku: 2 106 177
Rantakohde : Kyllä
Vuoristokohde : Ei
Suomalaisten suosima kohde: Kyllä
Lentoaika Helsinki - Dubai: > 9h (1 vaihto)
Virallinen kieli: arabia
Englannin kielen osaamistaso : Kohtalainen
Hätänumero: 112 (poliisi, ambulanssi, palokunta)
Valuutta: Yhdistyneiden arabiemiirikuntien dirhami (AED)
Sähköpistokkeet: C (näytä), D (näytä), G (näytä)
Jännite: 220 V
Tippaaminen ravintoloissa: Jos palvelumaksu ei kuulu laskuun, on tavanomaista tipata 10-15
Kellonaika: 04:11 (15.04.2024)
Aikavyöhyke: +0400 GST
Aikaero Suomeen: +1 tuntia

Sijaintikartta

Sääennuste

Su 14.04

Ylin 19.9
Alin 19.9

Ma 15.04

Ylin 30.9
Alin 18.9

Ti 16.04

Ylin 25.6
Alin 21.2

Ke 17.04

Ylin 24.6
Alin 22.0

To 18.04

Ylin 25.2
Alin 21.0

Pe 19.04

Ylin 25.6
Alin 19.0

La 20.04

Ylin 26.4
Alin 18.3

Säätila kuukausittain

Hieno kaupunki hienolla säällä. Dubaissa on hyvä sää koko vuoden. Sää ei siis vaikuta matkan ajankohtaan. Koko vuonna on noin kuusi sadepäivää.

Talvikuukaudet marraskuusta huhtikuuhun ovat parasta aikaa Dubaissa. Tammi- ja helmikuun välisenä aikana turistien määrä kasvaa paljon, koska Dubaissa on shoppailufestivaalit, jotka herättävät kaupungin eloon. Kesäisin Dubain ilmasto voi olla todella kuuma. Kesäkuusta syyskuuhun maassa vallitsee kaikkein kuumin sää, jolloin lämpötila voi nousta jopa 41 asteeseen. Keskimäärin kesäkuukausina lämpötila liikkuu noin 30-35 asteen paikkeilla, joten hotellissa hyvä ilmastointi ja uima-allas ovat tarpeen. Myös meriveden lämpötila kohoaa korkealle ja uiminen on mahdollista jopa 31-33 asteisessa vedessä. Sekä kevät että syksy ovat kuumia Dubaissa ja lämpötila nousee usein yli 30 asteen. Talvikuukausina eli joulukuusta tammikuuhun maassa on viileämmät ilmat ja lämpötila liikkuu miellyttävissä 19-21 lämpöasteissa. Kuumimpina päivinä lämpötila saattaa kohota 25 asteeseen ja kylmimpinä noin 15 asteeseen. Tällöin myös sataa hieman enemmän kuin muina ajankohtina.

Kuukausi Päivän keskiarvo °C Päivän maksimi °C Päivän minimi °C Sadepäiviä Luokitus
Tammikuu - 24 16 3
Helmikuu - 26 17 1
Maaliskuu - 29 20 1
Huhtikuu - 34 23 1
Toukokuu - 38 27 0
Kesäkuu - 40 29 0
Heinäkuu - 41 32 0
Elokuu - 41 32 0
Syyskuu - 39 29 0
Lokakuu - 36 26 0
Marraskuu - 30 22 0
Joulukuu - 26 18 0

Tarkempaa tietoa: Dubain sääennuste ja säätila kuukausittain

Nähtävyydet

Dubain 13 tärkeintä nähtävyyttä:

 • Burj Khalifa: Dubain maamerkki Burj Khalifa on 829.8m korkeana maailman korkein rakennus.
 • Dubai Museum: Dubain erinomainen museo on Al-Fahidi linnoituksessa, joka rakennettiin 1787 puolustamaan Dubain poukamaa.
 • Bastakia (Old Dubai): Dubain vanhakaupunki rakennettiin 1800-luvun alussa rikkaille persialaisille kauppiaille, jotka kauppasivat lähinnä helmiä ja tekstiilejä. Kauppiaita Dubaihin veti alueen verovapaa kaupankäynti sekä Dubain poukama.
 • Sheikh Saeed Al-Maktoum House: Sheikki Saeed Al Maktoum oli Dubain hallitsija vuodesta 1928 vuoteen 1958 ja on nykyisen hallitsijan isoisä.
 • Dubai Creek: Dubain poukama on vuoroveden vaikutuksen alainen suolainen lahdelma, joka jatkuu 14km sisämaahan Dubaissa.
 • Jumeirah Mosque: Jumeirahin moskeijaa pidetään yhtenä Dubain kauneimmista moskeijoista.
 • Deira Souks: Deira sijaitsee Dubain poukaman pohjoisrannalla ja mutkaiset kadut kätkevät sisäänsä useita eri kansallisuuksia, jotka kaikki kutsuvat Dubaita kodikseen.
 • Bastakia Mosque: Bastakian moskeija on yksi Arabiemiraattien kuvainnolisimpia.
 • Heritage and Diving Village: Dubain arkkitehtuurinen, kulttuurinen ja merenkäynnin perinto on esillä Perintö- ja Sukelluskylässä, jossa on lukuisia näyttelyitä helmen viljelystä aina perinteisten arabialaisten purjealusten rakentamiseen asti.
 • Dubai Aquarium: Massiivinen akvaario, jossa on yli 140 eri lajia mereneläviä keskellä Dubain ostoskeskuksen pohjakerrosta.
 • Dubai Mall: Dubain suurin ostoskeskus, josta on sisäänkäynnit sekä Dubain akvaarioon, että Burj Khalifa hotelliin.
 • Burj al-Arab: Maailman korkein hotelli (321m korkea), joka sijaitsee omalla keinotekoisella saarellaan Dubain rannikolla.
 • Jumeirah Beach: Dubain kuuluisin ja suosituin hiekkaranta.

Suositus yhdelle päivälle:

 1. Aloita aamu Burj Khalifassa. Burj Khalifa on Dubain kuuluisin maamerkki, joka 829.8 metrin korkuisena on maailman korkein rakennus. 124. kerroksessa sijaitsevalle näköalatasanteelle meno on monelle turistille pakollinen matkakohde.
 2. Mene Dubain museoon, joka on Al-Fahidin linnassa, joka rakennettiin vuonna 1787 suojelemaan Dubai-virtaa. Linnan seinät on tehty korallitiilistä, joita kalkki pitää yhdessä. Voit myös mennä Bastakia, eli vanhaan Dubaihin, joka rakennettiin 1800-luvulla kodiksi rikkaille persialaisille helmi- ja tekstiilikauppiaille. Heidät houkutti Dubaihin veroton kauppa ja pääsy Dubai-virralle.
 3. Dubai-virran löydät läheltä. Virta on ollut merkittävä elementti kaupungin kasvussa, sillä se houkutti asuttajia luokseen kalastamaan ja etsimään helmiä. Pienet kylät kasvoivat virran varrelle jo 4000 vuotta sitten ja virran moderni aika alkoi 1830-luvulla, kun Bani Yas-heimo asettui alueelle.
 4. Hyvin läheltä löydä Deira Souksin, joka on tunnettu perinteisistä soukseista eli marketeista, jotka ovat täynnä shoppailijoita päivän ympäri. Deiran kultasouk on maailmankuulu isoimpana kultabazaarina maailmassa ja on myös syy miksi Dubaita kutsutaan ”Kullan kaupungiksi”.
 5. Käy vielä illemmalla Dubain akvaariolla. Akvaario sijaitsee Dubain ostoskeskuksen alakerrassa ja siellä elää yli 140:n lajin edustajia. Ostoskeskuksen kautta voit katsoa akvaariota ilmaiseksi sekä kulkea akvaarion alla menevien tunneleiden läpi.

Tarkempaa tietoa: Dubain nähtävyydet kartalla

Opasvideo

Hotellialueet

Hotellin voi varata esim. Skyscanner hotellihaku-palvelusta, jossa hotelleja voi hakea mieluisesta kaupunginosasta ja nähdä hotellien sijainnit myös kartalla. Lomalistan Dubain suositellut alueet ovat:

Halpa alue: Deira

Keskeinen sijainti: Port Saeed

Ranta-alue: Kite Beach

Tarkempaa tietoa: Dubain suositeltavat hotellimajoitusalueet

Hintataso

Dubai on hintatasoa maailmanlaajuisesti vertailtaessa hintava kohde. Suomen keskiarvoon verrattuna Dubain yleinen hintataso on 7.11% matalampi ja vuokrahintataso 159.51% korkeampi.

Päiväbudjettiarvio halvalla matkustaessa on päivässä 77.79 € sisältäen halvimman tasoisen hostellin, ruokailut halvoissa ravintoloissa sekä julkisen liikenteen käyttämisen.

Päiväbudjettiarvio keskitasoisesti matkustaessa on päivässä 199.51 € sisältäen keskitasoisen hotellin, ruokailut normaalihintaisissa ravintoloissa sekä taksin käyttämisen liikkumiseen.

Tärkeitä hintoja Hinta Dubaissa Kaikkien kohteiden
keskiarvohinta
Hotelli (2 tähteä) 82 € 52 €
Hotelli (3 tähteä) 91 € 71 €
Hotelli (4 tähteä) 126 € 105 €
Hotelli (5 tähteä) 250 € 181 €
Taksimatka (5 km) 5.15 € 7.59 €
Taksimatka (10 km) 7.50 € 12.88 €
Ravintolassa olut (0.5 l) 9.32 € 2.97 €
Ateria McDonaldsissa 5.82 € 5.78 €
Ravintolassa ruokailu (edullinen ravintola) 5.82 € 7.18 €

Tarkempaa tietoa: Dubain hintataso

Turvallisuus

Turvallisuusindeksiarvot:

 • Yleinen: 84/100 (parempi kuin Suomen keskiarvo 74)
 • Turvallisuus päiväsaikaan: 92/100 (parempi kuin Suomen keskiarvo 86)
 • Turvallisuus yöaikaan: 83/100 (parempi kuin Suomen keskiarvo 69)

Tarkempaa tietoa: Dubain turvallisuus

Katso myös: Ulkoministeriön matkustustiedote - Arabiemiraattien liitto

Web-kamerat

Downtown Dubai
15:12

Downtown Dubai: Palm Jumeirah
15:14

Downtown Dubai: Jumeirah Open Beach (North)
16:15

Downtown Dubai: Jumeirah Open Beach (South)
15:30

Downtown Dubai: Deira Corniche
15:01

Downtown Dubai › North-West
10:11

Enemmän kameroita: Dubain web-kamerat

Web-kamerat tarjosi
webcams.travel

Autonvuokraus

Autonvuokraukseen vaikuttavia tärkeimpiä asioita Aasiassa:

 • Ajopuoli: Liikenne Aasiassa on monessa maassa vasemmanpuoleinen, eli eri kuin Suomessa. Maissa kunten Kiina, Vietnam, Filippiinit ja Laos liikenne on oikeanpuoleinen kuten Suomessakin.
 • Ikärajoitukset: Minimi vuokrausikä vaihtelee suuresti maittain 18-25 vuoden välillä. Alle 25 ja yli 65 vuotiailta kuskeilta voidaan periä usein joko lisämaksu tai vuokrauksen ehdoissa vaaditaan ottamaan ylimääräinen vahinko / kolari vakuutus.
 • Ajo ulkomailla: Vuokra-autolla voi ilman erillissopimuksia lähes poikkeuksetta ajaa vain sen maan sisällä, mistä se on vuokrattu.
 • Ajokortti ja dokumentit: Kansainvälinen ajokortti, passi ja luottokortti vaaditaan useimmiten vuokraukseen. Poikkeuksena Kiinassa kelpaa vain kiinalainen ajokortti, joten ajamiseen vaaditaan joko Belgian tai Hong Kongin ajokortti, joka voidaan kääntää Kiinalaiseksi.

Auton voi vuokrata esim. Autoeuropen autonvuokraushaun kautta, joka löytää yhdellä kertaa hinnat suurimmista vuokraamoista kuten Hertz, Avis, Alamo, Budget ja Sixt.

Lue lisää sivulta Autonvuokraus Aasiassa


Löydät meiltä myös