Rooman kartta

Karttaan on merkitty Rooman matkaajalle tärkeimmät paikat. Klikkaamalla ikoineita saat tarkempaa tietoa paikoista. Katso myös Rooman nähtävyydet.

Rooma Italia

Rooma on Italian pääkaupunki ja muinaisen Rooman valtakunnan keskus. Rooman sisällä on myös Euroopan pienin itsenäinen valtio, katolisen kirkon keskipiste, Vatikaanivaltio. Rooman historiallinen keskusta on täynnä vanhoja palatseja, raunioita, koristeellisia patsaita, suihkulähteitä ja kirkkoja. Kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluvat mm. Colosseum, Sikstuksen kappeli ja Pantheon. Rooman ostosmahdollisuudet ja yöelämä ovat jatkuvassa kehityksessä ja Italian suurimmat, ja vanhimmat muotitalot ja jalokivikauppiaat sijaitsevat täällä.

Väkiluku: 2 792 508
Rantakohde : Kyllä
Vuoristokohde : Ei
Suomalaisten suosima kohde: Kyllä
Lentoaika Helsinki - Rooma: 3h (Suora)
Virallinen kieli: italia
Englannin kielen osaamistaso : Kohtalainen
Hätänumero: 112 (poliisi, ambulanssi, palokunta)
Valuutta: Euro (EUR)
Sähköpistokkeet: C (näytä), F (näytä), L (näytä)
Jännite: 230 V
Tippaaminen ravintoloissa: Palvelumaksu on usein mukana laskussa. Muussa tapauksessa 10% tippi hyvästä palvelusta arvostetaan
Kellonaika: 11:06 (20.06.2024)
Aikavyöhyke: +0200 CEST
Aikaero Suomeen: -1 tuntia

Sijaintikartta

Sääennuste

To 20.06

Ylin 36.9
Alin 25.0

Pe 21.06

Ylin 34.7
Alin 22.2

La 22.06

Ylin 29.4
Alin 20.9

Su 23.06

Ylin 25.3
Alin 20.7

Ma 24.06

Ylin 26.4
Alin 20.5

Ti 25.06

Ylin 27.1
Alin 19.9

Ke 26.06

Ylin 30.7
Alin 21.4

Säätila kuukausittain

Rooma on hieno matkakohde mihin tahansa vuodenaikaan. Erot säässä, tapahtumissa ja hinnoissa ovat suurin ero vuodenaikojen välillä.

Turistien määrä on suurin kesäkuusta elokuuhun. Sää on tuolloin lämmin ja sadepäivät vähäiset. Kesä on paras aika nähtävyyksille, ulkona syömiselle ja italialaisen jäätelön nauttimiselle, siksi niin moni matkustaa juuri sinä aikana.

Kuukausi Päivän keskiarvo °C Päivän maksimi °C Päivän minimi °C Sadepäiviä Luokitus
Tammikuu - 12 3 7
Helmikuu - 13 3 7
Maaliskuu - 16 7 6
Huhtikuu - 20 9 6
Toukokuu - 24 14 5
Kesäkuu - 28 18 3
Heinäkuu - 31 20 3
Elokuu - 31 20 1
Syyskuu - 27 16 4
Lokakuu - 23 12 5
Marraskuu - 17 8 7
Joulukuu - 13 5 7

Tarkempaa tietoa: Rooman sääennuste ja säätila kuukausittain

Nähtävyydet

Rooman 13 tärkeintä nähtävyyttä:

 • Campo de' Fiori: Campo de' Fiori on suorakaiteen muotoinen aukio etelään Piazza Navonasta ja sitä käytetään torina päivisin ja turistien ja opiskelijoiden bilepaikkana öisin.
 • Piazza Navona: Piazza Navona on yksi Rooman kuuluisista aukioista ja on säilyttänyt Domitianin stadionin muodon 1400-luvulta.
 • Castel Sant'Angelo: Linna aloitti elämänsä keisari Hadrianin mausoleumina ja rakennettiin vuosina 135 - 139.
 • Roman Forum: Oli satoja vuosia Rooman valtakunnan kuhiseva sydän, josta johdettiin maata ja jossa järjestettiin myös tärkeimmät juhlat, puheet ja näytökset.
 • Spanish Steps: Espanjalaiset portaiden 135 askelmaa, rakennettiin vuosina 1721-1725, jotta Bourbonin espanjalainen lähetystö yhdistyisi ranskalaiseen kirkkoon.
 • Trevi Fountain: Maailmankuulu barokin aikainen suihkulähde esittää Neptunusta, jonka ympärillä on kaksi Tritonia.
 • Vatican Museums: Vatikaanin museot Vatikaanivaltion sisällä kätkevät uumeniinsa useita maailman tunnetuimmista reliikeistä ja maalauksista.
 • Pantheon: Yksi parhaiten säilyneitä Rooman valtakunnan aikaisia rakennuksia. Temppeli rakennettii 126 vuonna kaikkien Rooman jumalien palvontapaikaksi.
 • St. Peter's Basilica: St. Peterin basilica on yksi maailman suurimmista kirkoista. Vapauden patsas mahtuisi kokonaisuudessaan kirkon sisälle.
 • Colosseum: Colosseum on maailman suurin ja kuuluisin roomalainen amfiteatteri.
 • Le Domus Romane di Palazzo Valentini: On Piazza Venezian lähellä sijaitseva upea palatsi.
 • Centro Storico: Rooman kaupunginosa, joka on kuuluisa klassisista ja barokkilaisista rakennuksistaan, sekä kapeista kaduistaan.
 • Palatine Hill: Kaupallisen, poliittisen ja uskonnollisen elämän keskus muinaisessa roomassa.

Suositus yhdelle päivälle:

 1. Aloita menemällä colosseumille, joka on antiikin Rooman parhaiten säilynyt monumentti. Tämä valtava marmorirakennelma tehtiin yli 50000 katsojalle, jotka katsoivat verisiä otteluita ja eläinten tappamista.
 2. Sitten mene Arcibasilica di San Giovanniin Lateranossa. Tämä Vatikaanille kuuluva kirkko on Kristikunnan ensimmäinen kirkko. Tai voit mennä Le Domus Romane di Palazzo Valentiniin. Siellä on 3D rekonstruktoituja taloja oikeiden Rooman Imperiumin aikaisten rakennusten raunioiden päällä. Harvinainen moderni museo Roomassa, jossa kaivaukset ovat aina käynnissä ja jossa on hieno näkymä Colonna Traianasta.
 3. Kävele Centro Storicossa. Tämä Rooman alue on täynnä kapeita katuja, jotka tarjoavat loistavia esimerkkejä Roomalaisesta klassisesta ja barokkiarkkitehtuurista ja -tyylistä.
 4. Käy Basilica S. Maria degli Angeli e dei Martirissa. Se on vaikuttava kirkko täynnä henkeäsalpaavia patsaita ja maalauksia. Se on lähellä Termini-rautatieasemaa Roomassa. Tai mene Neljän joen lähteelle. Paavi Innocentius X tilasi tämän monumentaalisen lähteen Gianlorenzo Berniniltä vuonna 1651, jotta se koristaisi piazzaa perheen palatsin edessä.
 5. Mene Antico Caffè della Paceen, joka on ollu taiteilijoiden, kirjailijoiden, runoilijoiden ja koomikoiden kantapaikka jo 1700-luvulta lähtien. Kotoisia sisätiloja koristavat kullatut antiikkiesineet ja yhteensopimattomat pöydät. Murattipäällysteisen julkisivun viimeistelee tyypillinen terassi.

Tarkempaa tietoa: Rooman nähtävyydet kartalla

Opasvideo

Hotellialueet

Hotellin voi varata esim. Skyscanner hotellihaku-palvelusta, jossa hotelleja voi hakea mieluisesta kaupunginosasta ja nähdä hotellien sijainnit myös kartalla. Lomalistan Rooman suositellut alueet ovat:

Halpa alue: Via della Giustiniana

Keskeinen sijainti: Piazza di Spagna

Ranta-alue: Fregene

Yöelämää: Plaza de Pietra

Tarkempaa tietoa: Rooman suositeltavat hotellimajoitusalueet

Hintataso

Rooma on hintatasoa maailmanlaajuisesti vertailtaessa keskihintainen kohde. Suomen keskiarvoon verrattuna Rooman yleinen hintataso on 4.14% matalampi ja vuokrahintataso 21.02% matalampi.

Päiväbudjettiarvio halvalla matkustaessa on päivässä 61.16 € sisältäen halvimman tasoisen hostellin, ruokailut halvoissa ravintoloissa sekä julkisen liikenteen käyttämisen.

Päiväbudjettiarvio keskitasoisesti matkustaessa on päivässä 214.39 € sisältäen keskitasoisen hotellin, ruokailut normaalihintaisissa ravintoloissa sekä taksin käyttämisen liikkumiseen.

Tärkeitä hintoja Hinta Roomassa Kaikkien kohteiden
keskiarvohinta
Hotelli (2 tähteä) 71 € 52 €
Hotelli (3 tähteä) 87 € 71 €
Hotelli (4 tähteä) 114 € 105 €
Hotelli (5 tähteä) 262 € 181 €
Taksimatka (5 km) 7.00 € 7.59 €
Taksimatka (10 km) 11.00 € 12.88 €
Ravintolassa olut (0.5 l) 4.50 € 2.97 €
Ateria McDonaldsissa 8.00 € 5.78 €
Ravintolassa ruokailu (edullinen ravintola) 15.00 € 7.18 €

Tarkempaa tietoa: Rooman hintataso

Turvallisuus

Turvallisuusindeksiarvot:

 • Yleinen: 47/100 (heikompi kuin Suomen keskiarvo 74)
 • Turvallisuus päiväsaikaan: 72/100 (heikompi kuin Suomen keskiarvo 86)
 • Turvallisuus yöaikaan: 44/100 (heikompi kuin Suomen keskiarvo 69)

Tarkempaa tietoa: Rooman turvallisuus

Katso myös: Ulkoministeriön matkustustiedote - Italia

Web-kamerat

Rome
11:21

Municipio Roma I: Rom
11:43

Rome
11:06

Rome
11:22

Rome
11:39

Sant'Eustachio: roma largo argentina
12:01

Enemmän kameroita: Rooman web-kamerat

Web-kamerat tarjosi
webcams.travel

Autonvuokraus

Autonvuokraukseen vaikuttavia tärkeimpiä asioita Eurooppassa:

 • Ajokortti: EU / Schengen alueilla riittää EU-maan ajokortti.
 • Ajopuoli: Euroopassa liikenne on pääosin oikeanpuoleinen, eli sama kuin Suomessa. Poikkeuksena on Britannia, missä on vasemmanpuoleinen liikenne.
 • Vakuutus: Länsi-Euroopassa kaikissa vuokra-autoissa on aina jonkinlainen vakuutus, joten kaikki lisävakuutukset ovat usein tarpeettomia, ellet ole menossa Venäjälle tai Itä-Eurooppaan.
 • Ajo ulkomailla: Vuokra-autolla voi lähes poikkeuksetta ajaa EU / Schengen alueen sisällä kaikissa maissa ilman lisämaksuja. Itä-Euroopan maat ja Venäjä ovat poikkeuksia ja säännöt kannattaa aina kysyä etukäteen autonvuokraajataholta.

Auton voi vuokrata esim. Autoeuropen autonvuokraushaun kautta, joka löytää yhdellä kertaa hinnat suurimmista vuokraamoista kuten Hertz, Avis, Alamo, Budget ja Sixt.

Lue lisää sivulta Autonvuokraus Eurooppassa


Löydät meiltä myös